Brochure beantwoordt vragen over pensioenregelingen
12 Mar 2013, 02:00
foto
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse zaken krijgt, in bijzijn van directeur Adjaykoemar Moensi, de informatiebrochure van Andrew Lo-A-Njoe, de waarnemende directeur van het Pensioenfonds Suriname. (Foto Biza)


Waarnemend directeur Andrew Lo A-Njoe van het Pensioenfonds Suriname heeft een brochure met informatie over het fonds aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) overhandigd. “In de praktijk blijkt dat veel burgers met vragen zitten over de pensioenregelingen. In de brochure worden deze vragen in eenvoudige bewoordingen beantwoord”, zegt Lo A-Njoe.

Het is de bedoeling dat afspraken met de pensioengerechtigden, op basis van de Ambtenarenpensioenwet van 1972, worden nagekomen, zegt de voorlichting van Biza. De afgelopen periode is men bezig geweest met de analyse van een aantal knelpunten. Een daarvan is dat de informatievoorziening vanuit het fonds beter kan geschieden, vandaar dat het stuk is geproduceerd. Moestadja toonde zich ingenomen met de uitgave van het fonds en meent evenals Lo A-Njoe, dat deze voor het publiek een enorm hulpmiddel zal betekenen.

Zes typen pensioen
De Ambtenarenpensioenwet 1972 onderscheidt zes typen pensioen waarop ambtenaren, gepensioneerde ambtenaren of hun nabestaanden aanspraak kunnen maken. In deze gaat het om het ambtenaren- of ouderdomspensioen, vervroegd en uitgesteld pensioen, weduwen-/weduwnaar-, wezen- en invaliditeitspensioen.

De voorlichting van Biza zegt dat het Pensioenfonds Suriname met de uitvoering van de wet is belast. Het fonds is bij Landsverordening van 9 december 1972 G.B. 1972 No.150 opgericht en heeft ten doel het verlenen van pensioenaanspraken aan pensioengerechtigden en het verstrekken van uitkeringen aan gepensioneerde deelnemers of nagelaten betrekkingen van de deelnemers, gewezen deelnemers en gepensioneerde deelnemers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May