Jongeren willen afdeling Sport- en Jeugdzaken in Marowijne
11 Mar 2013, 03:00
foto
Jongeren in discussiegroepen bezig tijdens het jeugdcongres van Marowijne.


Jongeren van Marowijne zien graag zo spoedig mogelijk een oplossing in problemen, die zij in het dagelijks leven als hinderlijk ervaren. Jeugdcriminaliteit, tienerzwangerschap, het ontbreken van sport- en recreatiefaciliteiten, begeleidingsinstanties zijn een barrière in hun ontwikkeling.

De goed opgekomen deelnemers hebben tijdens het jeugdcongres, zaterdagavond gehouden in de recreatiezaal in Moengo, dan ook gevraagd om een vestiging van het ministerie van Sport- en jeugdzaken in Marowijne. John Sandriman, directeur van Jeugdzaken en Derryl Boetoe, voorzitter van het Nationaal Jeugd Parlement, zeggen aan Starnieuws dat Sport- en Jeugdzaken zichtbaar moet zijn in het district. Boetoe benadrukt dat de decentralisatie van het jeugdbeleid nu van de grond moet komen. "Die integrale benadering komt daardoor beter tot zijn recht", zegt Sandriman.

Goede presentaties
De jongeren vinden dat er een instantie in het district moet komen waar tienermoeders terecht kunnen voor begeleiding en ondersteuning. Voor wat betreft de jeugdcriminaliteit hebben de congresgangers onomwonden gesteld dat jongeren die zich hieraan schuldig maken, opgesloten moeten worden.

"Ik ben niet verrast met de kwaliteit van de deelnemers, ondanks het gaat om leerlingen op voj-niveau", zegt jeugdparlementariër Stefanus Ligorie van Marowijne. Dat de jongeren zo een logisch standpunt hebben ingenomen over leeftijdsgenoten zich schuldig maken aan criminaliteit, heeft hem evenmin verrast.
Boetoe zegt ook de goede presentatie van de jeugd te hebben verwacht. "Dit beeld is op alle congressen die we tot nog toe hebben gehad", zegt Boetoe.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May