OW richt blikken op afwatering Albina
10 Mar 2013, 01:00
foto
De bestuursautoriteiten bekijken de verhoogde constructie op de riolering bij een pas afgebouwde zakenpand, die de afwatering in de Wilhelminastraat belemmerd. (Foto: Isaak Poetisi)


Het afwateringssysteem van Albina vertoont tal van onregelmatigheden. Behalve een jarenlange achterstand in onderhoud van het afwateringssysteem, blijkt dat nieuwe duikers en constructies moeten worden afgebroken om de afvoer te verbeteren.

“OW werkt voor en met het volk", stelt Oemar Jimidar, coördinator Suriname-Oost van het ministerie van Openbare Werken (OW). Hij heeft voor de tweede achtereenvolgende zaterdag een bezoek gebracht aan de grensplaats. Tijdens zijn oriëntatie heeft de functionaris de tegenstrijdigheden in het systeem opgemerkt.

Het ministerie zal een integraal ontwateringsproject in het gebied uitvoeren. "Als ministerie zijn ervan doordrongen, dat Marowijne een gecertificeerd district is in het kader van het decentralisatieproces." Bij de voorbereiding van dit project zal daarom de plaatselijke bevolking worden geïnformeerd. Jimidar zegt dat hij niet dezelfde fouten wil maken en de samenleving daarom zal betrekken bij de uitvoering.

Gezamenlijke inzet
"Op die manier wordt er beter begrip gekweekt bij de bevolking. Hun betrokkenheid moet erin resulteren dat met een gezamenlijke inzet kan worden gewerkt naar een schoon woon- en leefmilieu in Albina", zegt parlementariër Ramses Kajoeramari (MC/NDP). Hij verwijst naar de recente uiteenzetting van president Desi Bouterse over het inhoud geven aan het decentralisatieproces. Het kan er bij de parlementariër niet in dat de lozingen in Albina, die pas zijn opgeschoond, weer sterk zijn vervuild.

De OW-delegatie heeft ook het dorp Erowarte bezocht, waar duikers worden gelegd om de ontwatering te verbeteren. Jimidar heeft benadrukt dat het ministerie bij de projecten de volle medewerking van de districtscommissaris nodig heeft.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May