Prijs benzine SOL daalt vanaf maandag naar SRD 5,07
09 Mar 2013, 08:00
foto
De nieuwe pompprijs van SOL voor ongelode benzine is vanaf maandag SRD 5,07.


De directeur van oliemaatschappij SOL, Mark Goede, had aangekondigd dat de hoge prijs voor ongelode benzine van SRD 5,49 voor een liter van korte duur zou zijn. Dit is ook uitgekomen. Het ministerie van Handel en Industrie heeft nieuwe prijzen vastgesteld. Vanaf maandag wordt een liter benzine zonder additieven met 42 cent verlaagd naar SRD 5,07. Ongelode benzine met additieven daalt van SRD 5,55 naar SRD 5,13.

De lading brandstof had SOL duur ingekocht. Door de fluctuerende trend van de wereldmarktprijs voor brandstof, vindt de regering het nodig om steeds bij elke lading die binnenkomt, nieuwe maximumprijzen vast te stellen. Wat Goede betreft, gaat de regering ertoe over om een andere berekening te hanteren voor de pompprijs. Hierdoor kunnen de prijzen van diverse ladingen worden gecombineerd. Nu kan dat wanneer twee tankers binnen vijf dagen achter elkaar geïmporteerd worden.

Met de nieuwe prijs voor SOL vanaf maandag is de brandstof bij deze oliemaatschappij zes cent per liter goedkoper dan bij Suritex. Daar is de pompprijs nog SRD 5,13 voor een liter. De directeur van Suritex, Aubrey Nai Chung Tong, zei eerder aan Starnieuws dat binnenkort er nieuwe prijzen zullen worden bepaald voor de nieuwe ladingen die binnen zijn. Hij verwacht dat de prijzen iets lager zullen zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May