JCI Female waardeert voorbeeld-vrouwen
09 Mar 2013, 06:00
foto
Nancy Vanier, Harriette Melcherts Ada Korbee en JCI Female president Sylvia Jacobi.


Drie vrouwen die in stilte veel sociaal werk doen, hebben een award ontvangen van JCI Female. Uit de top drie geselecteerde vrouwen, heeft Harriette (Jetty Melcherts als eerste de 'JCI Female Dare To Act Award' gekregen.


Melchers is voorzitter van de buurtorganisatie Welgelegen. Zij is jarenlang actief in Welgelegen en zet zich voornamelijk in voor de kansarme kinderen. Zij begeleidt de jongeren op sociaal en economisch gebied en organiseert vaak educatieve activiteiten voor hen. Zij heeft mede ervoor gezorgd er nu een speeltuin is voor de jongeren van Welgelegen. Zij staat bekend om haar moed en daadkracht.

Readytex Art Gallery
Nancy Vanier en de vrouwen groep van Readytex Art Gallery vielen ook in de top drie en hebben elk een certificaat van waardering gekregen, meldt de JCI Female. Vanier is begeleider van kinderen tijdens de vakantieschool, waarnemend voorzitter van de stichting Cost-4, voetbalcoach u-9 en u-11 TAS, social coach voor de omgeving, sport/jeugdleidster voordat de naschoolse opvang er was en een van de weinige vrouwelijke jeugdvoetbal coaches in Suriname

De vrouwengroep van Readytex Art Gallery bestaat uit Monique NouhChaia, Lygia Matawi, Renu Nibar, Georgina Azimullah, Cassandra Gummels, Ada Korbee, Marieke Visser en Ann Hermelijn. Ze zijn allen ondernemers en investeren een aanzienlijk deel van hun inkomsten terug in kunst en kunstenaars. Zij doen hun werk uit passie. Zij bepalen de standaard voor kunst en kunstuitingen in Suriname. Mede hierdoor zijn zij verantwoordelijk voor ruim 80% van de verschillende kunstactiviteiten in en buiten Suriname.

Mensen in de gemeenschap waren vrij om vrouwen voor te dragen die een dynamische karakter hebben, zichtbaar zijn in de gemeenschap maar bovenal durf hebben. Deze vrouwen zijn voorbeeldfiguren in hun respectievelijke gemeenschap. JCI Female president Sylvia Jacobi hoopt dat met het waarderen en in de bloemetjes zetten van deze vrouwen zij het goede werk voort zullen zetten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May