Zeven gewonden op Oost-Westverbinding
08 Mar 2013, 19:05
foto
De personenauto, betrokken bij de 'kettingbotsing', is total loss. (Foto: Isaak Poetisi)


Zeven personen zijn gewond geraakt door een zware aanrijding op de Oost-Westverbinding. Eén van de gewonden is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis te St Laurent, terwijl een andere naar de Spoed Eisende Hulp in Paramaribo is vervoerd. De overigen zijn behandeld op de RGD-poli in Albina.

Een bestelwagen van Fernandes, een personenauto en een truck moesten stoppen op de weg omdat een graafmachine bezig was met werkzaamheden op de berm van de onlangs geasfalteerde weg. John Koorndijk, ressortcommandant van Albina, verklaart tegenover Starnieuws dat een 30-tonner van de heuvel afdaalde en na een bocht de bestelwagen ramde. Zo ontstond er een 'kettingbotsing'. De voorste truck kwam tegen de graafmachine aan, maar de chauffeur bleef ongedeerd.

De personenauto die door de zware klap in elkaar is gedrukt, kwam ook nog tegen de graafmachine aan. De auto is total loss geraakt. De bestuurder heeft zware lichamelijke letsels opgelopen. Twee inzittenden raakten ook gewond. In de bestelbus zaten er drie personen, van wie één klaagde van pijn over het gehele lichaam. De bestuurder van de graafmachine kon zich tijdig in veiligheid brengen.

Koorndijk zegt dat de bestuurder van de 30-ton truck heeft aangegeven dat het remsysteem van zijn voertuig ineens niet werkte. Het gevaarte kwam op z'n zij terecht langs de weg. De bestuurder van de 30-tonner heeft een lichte kneuzing aan zijn been opgelopen. Hij is nog voor verhoor op het politiebureau van Albina.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May