Guyana wil intensieve samenwerking in de goudsector
08 Mar 2013, 02:30
foto
Ambassadeur Nisa Kurban met de Guyanese president Donald Ramotar. (Foto: Buza)


De Guyanese president Donald Ramotar wil graag dat zijn land en Suriname intensiever met elkaar samenwerken om na te gaan hoe beide regeringen de meest gunstige voordelen kunnen halen uit de exploitatie van goud. Het is volgens hem van belang dat de landen voorkomen dat ze tegen elkaar uitgespeeld worden.

Dit zei het Guyanese staatshoofd in een onderhoud met de nieuwe Surinaamse ambassadeur Nisa Kurban-Baboe. Zij heeft haar geloofsbrieven dinsdag aangeboden aan Ramotar, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht. Ramotar zei dat beide landen een periode meemaken van uitstekende bilaterale relaties door inspanningen van de regeringen.

Na acceptatie van de geloofsbrieven door Ramotar, zei Kurban in een toespraak "dat de politieke en economische ontwikkelingen die zich voltrekken op ons continent en de wereld, vragen om een hechte samenwerking tussen de beide regeringen, de respectieve private sectoren en volkeren". Naast het gezamenlijke lidmaatschap van diverse organisaties, zijn de vriendschapsbanden en de harmonie die er nu heerst, belangrijke voorwaarden voor goede samenwerking op vele gebieden. Ze noemde veiligheid, landbouw, mijnbouw, culturele uitwisselingen en sport als voorbeelden.

De ambassadeur zei dat zij haar taak met enthousiasme en vertrouwen aanneemt. Zij is van plan het wederzijdse begrip tussen beide landen en volkeren te handhaven en versterken. De minister van Buitenlandse Zaken werd vertegenwoordigd door ambassadeur Michel Kerpens.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May