DA91 wil duurzame verbetering positie van vrouwen
08 Mar 2013, 04:30
foto


In verband met de Internationale Dag van de Vrouw heeft de politieke organisatie DA91 een boodschap gericht aan de samenleving. In deze boodschap vraagt zij om bijzondere aandacht voor de positie van de vrouw in de wereld en het belang om deze te verbeteren. Wereldwijd verkeren vele vrouwen nog steeds in ongelijkwaardige posities in vergelijking met mannen en hebben ze geen of veel minder kansen dan mannen om volwaardig te participeren in de ontwikkeling van zichzelf, hun omgeving en hun landen.

Volledige participatie essentieel
DA91 is overtuigd dat alleen wanneer er een volledige participatie van en gelijke kansen voor vrouwen mogelijk zijn, er gesproken zal kunnen worden van een evenwichtige en duurzame ontwikkeling van Suriname. DA91 ziet het creëren van die omstandigheden die vrouwen een gelijkwaardige positie garanderen als een prioriteit voor nu maar ook voor de toekomst. De verbetering van de positie van vrouwen moet een duurzaam karakter hebben en geboekte vooruitgang op het vlak van politieke en mensenrechten moeten voor altijd behouden blijven.

Daarom vindt DA91 dat er continu en structureel geïnvesteerd moet worden in het aankweken, versterken en voeden van meisjes en jonge vrouwen met leiderschapskwaliteiten en vaardigheden om hun dromen te realiseren. Het aankweken van een integere, democratische en kritische geest evenals het bewust maken van alle Surinamers dat vrouwen en meisjes aanspraak maken op dezelfde rechten en ontwikkelingskansen zijn essentieel in het bereiken van een leefbaar Suriname.

Democratisch en integer
DA91 is ervan overtuigd dat vrouwen die op democratische, integer en professionele wijze leiderschapsrollen vervullen, een bron van inspiratie vormen voor jonge vrouwen en meisjes. DA91 heeft en zal altijd blijven streven naar het invullen van leiderschapsposities door vrouwen die in staat zijn daar succesvol en kwalitatief goede invulling aan te geven, om zodoende het glazen plafond in de ontwikkeling en vooruitgang van vrouwen te doorbreken.

In haar korte politieke geschiedenis heeft de partij de haar toebedeelde leidinggevende functies binnen de regering op basis van het 50/50 principe ingevuld. De eerste vrouwelijke presidentskandidaat voor Suriname werd ook gesteld door DA91.

Garanties
Geweld tegen vrouwen is niet alleen fysiek, maar ook mentaal . Belemmeringen voor een zelfaangestuurde ontplooiing door vrouwen kan ook gerekend worden tot geweld. Het is essentieel dat hier radicaal een eind aan komt. Wetgeving is één aspect, maar heel belangrijk is ook dat vrouwen hun politieke en mensenrechten worden gewaarborgd. Dit vereist een leef klimaat dat vrouwen van alle leeftijden, gehuwd, alleenstaand, met en zonder kinderen in staat stelt om volwaardig te participeren binnen alle sectoren van de samenleving.

Praktische aanpassingen zoals kinderopvang op de werkplaats en flexibele werktijden zijn aspecten die een nadere bestudering verdienen. Adequate en veilige opvang voor mishandelde vrouwen en hun kinderen is onmisbaar in de strijd om mishandeling van vrouwen een onmiddellijk halt toe te roepen. Het volledig betrekken van de vrouwen, jong en oud, bij de formulering van het beleid op dit vlak is van essentieel belang, maar ook het continu bewust maken van de Surinaamse maatschappij is noodzakelijk om de praktische toepasbaarheid te garanderen.


Duurzame participatie
Als politieke partij zal DA91 voortgaan op de weg van het motiveren , stimuleren en ondersteunen van vrouwen om de barrieres op de weg tot gelijke kansen te doorbreken. DA91 ziet hierbij als belangrijkste rol het zodanig versterken van jonge meisjes en vrouwen dat zij zonder angst en belemmering gebruik kunnen maken van hun politieke rechten, kunnen rekenen op de bescherming van hun mensenrechten en op een waardige en integere manier invulling zullen geven aan elke positie die zij bekleden.

Deze jonge meisjes en vrouwen vormen de garantie voor een toekomst gekarakteriseerd door de duurzame verbetering van de positie van de vrouwen en een stevig fundament voor de daadwerkelijke ontwikkeling van Suriname.

DA91 Publiciteitsdienst
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May