NNC/LMSZN organiseert open dag rond Wereldnierendag
07 Mar 2013, 21:30
foto


Het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) organiseert samen met het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) een open dag in verband met Wereldnierendag. Er zal op de centrale markt van Nickerie van 08.00u – 11.30u informatie worden verstrekt over deze dag en er zullen demonstraties worden gegeven. Op deze dag, 9 maart, zal ook een bewustwordingscampagne georganiseerd worden in Nickerie.

De bedrijfsleider van het NNC, Glenn Uiterloo, zegt dat de campagnes een nationaal karakter zullen krijgen. Wereldnierendag wordt in meer dan 100 landen, elk jaar op de tweede donderdag van maart gehouden. Het thema voor dit jaar is ‘Lobi yu niri, no meki heibrudu nanga sukru pori den’. De bezoekers kunnen op de open dag ook hun bloeddruk laten meten, bloedsuiker laten prikken en hun BMI laten berekenen.

Volgens Anestha Pansa, verpleegkundige bij NNC streeft het NNC naar het vergroten van het bewustzijn over het belang van de nieren voor de gezondheid en het verminderen van de frequentie en de ernst van nierziekten en daarmee samenhangende gezondheidsproblemen. “Men moet zich ervan bewust zijn dat hoge bloeddruk en suikerziekte de belangrijkste risicofactoren zijn voor het ontstaan van chronische nierziekten. Uit statistieken is gebleken dat er twee keer zoveel mannen dialyseren als vrouwen”, zegt Panka.





Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May