Regering kondigt voor vrijdag nationale rouw af
07 Mar 2013, 10:20
foto


Vrijdag, de dag waarop president Hugo Chávez van Venezuela wordt begraven, is er een nationale rouwdag afgekondigd. Dit maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken zojuist bekend.

De verklaring van Binnenlandse Zaken luidt als volgt:
"De regering van de Republiek Suriname heeft morgen, vrijdag 8 maart 2013 afgekondigd, als Dag van Nationale Rouw. Zoals bekend is de Venezolaanse president Hugo Chavez eerder deze week na een periode van ziekte, komen te overlijden.
Gelet op de hechte band tussen de president van de Republiek Suriname de heer Desiré D. Bouterse en de overledene en in het bijzonder de goede banden tussen de beide landen is het eerdergenoemd besluit genomen. Dit houdt in, dat op die dag de vlag te zes uur des voormiddag tot zonsondergang halfstok zal worden gehesen van de Staatsgebouwen, de schoolgebouwen en van de ter rede en aan de steiger liggende schepen, met het verzoek aan de burgerij, bedrijfsleven, de hier te landen gevestigde diplomatieke missies en vertegenwoordiging van internationale organisaties, zulks in navolging te doen.
Op radio en tv-stations wordt een dringend beroep gedaan om op voornoemde dag hun programmering aan te passen.
Met de afkondiging van 8 maart als Dag van Nationale Rouw betuigt de Surinaamse regering medeleven en solidariteit met de regering en volk van de Bolivariaanse Republiek van Venezuela."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May