Sterilisatieproject honden en katten verloopt vlot
07 Mar 2013, 09:00
foto
Een hond die aan de beurt is om te worden gesteriliseerd, wordt uit de kooi gehaald. (Foto: Vanessa Sacco)


De honden en katten verzetten zich tevergeefs. Zij weten dat er iets ingrijpends zal gebeuren. De dieren worden door hun bazen naar het asiel gebracht voor sterilisatie. Hierbij worden de eierstokken en baarmoeder verwijderd. Dit wordt gedaan om ongewilde puppy's en kittens te voorkomen. Ook zwerfdieren worden aangepakt.

Voor sommige eigenaren is het eng om de operatie bij te wonen want het is hetzelfde als bij een mens, maar toch is het belangrijk dat de ingreep wordt gepleegd. Een team uit Nederland dat elk jaar erbij is geweest, staat ook nu de stichting Dierenbescherming bij om de honden en katten te steriliseren. De bazen van de dieren of de buurtbewoners die behoefte aan hebben, mogen tot en met 8 maart registreren. De dieren die aan de beurt zijn, worden eerst gewogen en zij krijgen een prikje dat ervoor zorgt dat ze in slaap vallen en niets voelen. Hierna worden de dieren geschoren, gedesinfecteerd en klaargemaakt voor de operatie.

De Henk Abrahams Stichting heeft van het jaar voor het eerst 465 honden en katten, die loops zijn of zwerven op straat, gecastreerd en gesteriliseerd. De Stichting Dierenbescherming voert het project voor de vijfde keer uit. Farisha Imamdi, projectcoördinator van de Stichting Dierenbescherming vertelt aan Starnieuws dat zij al 388 dieren heeft behandeld, waarvan 328 een eigenaar hebben en zestig van de straat zijn gehaald. “Ik merk dat het aantal elk jaar toeneemt en wij mikken op minimaal vijfhonderd”, zegt Imamdi.

Vanessa Sacco
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May