Geduld-Nijman is directeur Toezicht Kredietwezen
06 Mar 2013, 08:22
foto
Ingeborg Geduld-Nijman, directeur Toezicht Kredietwezen.


Ingeborg Geduld-Nijman is sinds 1 maart 2013 de nieuwe directeur Toezicht Kredietwezen van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Zij heeft bijna twaalf jaar waargenomen in deze functie als coördinator van het Directoraat Toezicht Kredietwezen.

De bankfunctionaris is sinds 1990 in dienst van de instelling en heeft jaren op dit directoraat haar krachten gegeven. In een persbericht zegt de CBvS dat zij in de afgelopen jaren zware projecten heeft getrokken voor de vernieuwing van het toezicht op het bank- en verzekeringswezen en op andere financiële instellingen.

Starnieuws verneemt dat Geduld-Nijman de derde coördinator op deze post was. Voor haar waren dat Malmberg en Gilbert Deerveld, die met pensioen is gegaan. Na directeur Henry Neyhorst in de jaren tachtig is er steeds een coördinator benoemd voor de leiding van dit directoraat. Het takenpakket van het directoraat is door de jaren heen alleen maar groter geworden. De werkdruk op management niveau is flink toegenomen, waardoor de behoefte groot was om de bankdirectie aan te vullen.

Verschillende wetsproducten
“Zij heeft tevens een goed samenwerkingsverband met mij weten te realiseren op gebieden waar de bank veel dynamiek en verandering binnen de sector leidt. De aanstelling tot directeur is niet alleen in belang van groei van de instelling, maar ook voor modernisering en capaciteitsversterking in de financiële sector”, prijst bankpresident Gillmore Hoefdraad zijn nieuwe directeur.

Geduld-Nijman is nauw betrokken bij verschillende wetsproducten zoals de Wet op het Bank- en Kredietwezen 2011, de Wet Toezicht op het Verzekeringswezen en de Wet Kredietregistratie Bureau. Ook bij de herziening van de Wet Toezicht Pensioenfondsen en Voorzieningsfondsen 2005, is zij een stuwende motor geweest. Ze zit ook in de Nationale Anti Money Laundering Commissie en is als zodanig een belangrijke bron in de communicatie van Suriname met de Caribbean Financial Action Task Force.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May