Verkiezingscommissies Waterschappen geïnstalleerd
05 Mar 2013, 03:00
foto
Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsing feliciteert de leden van de verkiezingscommissies na hun installatie.


Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsing heeft maandag commissies geïnstalleerd voor de verkiezingen van de waterschapsbesturen voor de Henarpolder, Sawmillcreekpolder, Hamptoncourtpolder, van Drimmelenpolder, Corantijnpolder en voor de Europolder Noord. De commissies worden voorgezeten door Wikash Jagmohansing, Soebhaas Ragoenath, Reween Budjawan en Soekarmin Kartoredjo, allen medewerkers van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) regio west. Bestuursambtenaren uit de genoemde ressorten, maken ook deel uit van de commissies.

Volgens de voorzitter van de Interdepartementale Commissie Waterschappen Guido van der Kooye, kunnen de komende week kandidatenlijsten worden ingediend, zodat tegen de derde week van maart de verkiezingen georganiseerd kunnen worden. De definitieve verkiezingsdata voor de bestaande waterschappen zullen dan ook vastgesteld. In een volgend traject zullen de overige waterschappen die nog nooit een bestuur hebben gehad aan de beurt komen.

Joeloemsing benadrukte het belang van goed functionerende waterschappen voor de efficiëntie van de landbouw in Nickerie. Hij deed een beroep op de commissieleden hun werk serieus op te vatten en de verkiezingen in goede banen te leiden. Hij zei blij te zijn dat de interdepartementale commissie na de verkiezingen niet wordt ontbonden, maar de waterschappen verder zal begeleiden.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May