Taken Nationaal Leger moeten duidelijk bekend zijn
04 Mar 2013, 21:40
foto
Minister Lamuré Latour van Defensie


Het Nationaal Leger wordt nu vaker ingezet bij de uitvoering van bijzondere taken, zoals bijstandsverlening aan overheidsinstanties. Deze nieuwe taken moeten duidelijk bekend zijn bij elke militair, terwijl ook de juiste personele en materiële aantallen moeten zijn vastgesteld, beschreven en worden bijgehouden. Om dit doel te bereiken hebben topfunctionarissen van Defensie vorige maand tijdens een workshop met elkaar van gedachten gewisseld over de instelling van de organisatietabellen en autorisatiestaten (OTAS) voor het Nationaal Leger.

Met de OTAS kan de Defensieorganisatie komen tot de juiste invulling van materieel en menskracht binnen het Nationaal Leger, zegt de voorlichting van Defensie in een persbericht. Minister Lamuré Latour van Defensie heeft de workshop geopend en gezegd dat de taken van het leger niet meer alleen afgestemd zijn op de primaire taak. “De opperbevelhebber, president Desiré D. Bouterse, heeft in zijn ontwikkelingsvisie voor Suriname het leger een belangrijke taak toebedeeld bij het verwezenlijken van de ontwikkelingsdoelen”, benadrukte hij.

Globalisatie
Latour zei dat het Nationaal Leger wederom tot glorie gebracht moet worden.“Een leger met ontwikkelingstaken, dat zich beweegt in een globaliserende wereld, waarin aspecten van interne en externe veiligheid steeds anders worden gedefinieerd, zal zich moeten beraden of zijn huidige toestand nog appelleert aan de steeds veranderende tijd”, zei de bewindsman.

Tijdens de workshop hebben de officieren gediscussieerd over diverse thema’s zoals het internationaal defensiebeleid, het nationale veiligheidsbeleid en het militair strategisch beleid. Ook de taakstelling van het leger werd onder de loep genomen, zegt het persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May