Cao-onderhandelingen Rosebel beginnen vandaag
04 Mar 2013, 09:00
foto
Woonbarakken op Rosebel.


De Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO) en Iamgold beginnen vandaag met de onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Voorzitter Freddy Brug wil nog niet veel informatie kwijt over de hete hangijzers die er onherroepelijk zullen zijn bij deze onderhandelingen.

"Ik kom niet graag in de publiciteit over deze kwestie", zegt Brug aan Starnieuws omdat om de tafel gezeten wordt met de maatschappij om resultaten te kunnen bereiken. Hij geeft wel aan dat loon- en inflatiecorrectie deel uitmaken van het eisenpakket. Dat komt bij elke onderhandeling standaard aan de orde. Er zal ook gesproken worden over een pensioenfonds.

Specifieke zaken die hoog op de agenda staan van de RGWO, zijn de veertien dagen die achter elkaar gewerkt moet worden, waarbij de leden op Rosebel moeten blijven. Daarna hebben zij zeven dagen rust. Verder zal ook veel energie gestopt worden in de twaalf-urige werkdag. De toestemming die het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu heeft gegeven, vervalt in mei. De bond zal het ook hebben over woonvoorzieningen. Eerder heeft Brug aangegeven dat er een wooncomplex in de omgeving van Rosebel moet komen, waardoor de werknemers niet twee weken lang gescheiden zijn van hun gezinnen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May