Bezoekers activiteit in Sana Budaya voelen zich opgelicht
03 Mar 2013, 00:00
foto


Bezoekers van een activiteit van Carnamelody Suriname in Sana Budaya worden verrast wanneer zij bij de poort te horen krijgen dat zij verplicht zijn om te doneren voor een pakket levensmiddelen ter waarde van SRD 20. Eenmaal binnen wordt het pakket teruggestuurd via de schutting voor de volgende bezoeker. In de reclame voor deze activiteit via de media werd aangegeven dat een vrijwillige bijdrage voor een sociaal doel gedaan moet worden bij de poort.

Brazilianen hebben grif de SRD 20 neergeteld, terwijl veel Surinamers vinden dat het pure oplichterij is. "Ik weiger om naar binnen te gaan, want dit is belastingontduiking en ik zie niemand van de vermakelijkheidsbelasting en ook geen politie bij de poort", zegt een boze bezoeker aan Starnieuws. Diverse muziekgroepen treden vandaag en morgen op in Sana Budaya. De activiteit is druk bezocht en is in volle gang.

Bezoekers vinden dat zij misleid zijn door de advertentie, want er is duidelijk gezegd dat het om een vrijwillige bijdrage gaat. "Er is nergens een doos te bekennen, waar je een donatie in kan doen. Nu ben je verplicht SRD 20 te betalen voor een pakket dat weer teruggegeven moet worden aan de organisatie." Aan de poort krijgen de mensen te horen dat het gaat om geld voor een sociaal doel. In het pakket zitten onder andere rijst, bruine bonen, olie, melk en uien. "Hiertegen moet er opgetreden worden. Andere organisaties mogen dit niet overnemen. Dit is oplichterij", zegt een bezoeker die geweigerd heeft het 'pakket' te kopen, want dat is de enige mogelijkheid om naar binnen te gaan. Flitsen van het optreden in Sana Budaya waren ook live te volgen op ATV.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May