Gezamenlijke expo kunstenaars Miami en Suriname
02 Mar 2013, 20:00
foto


Readytex Art Gallery heeft een groep gastkunstenaars uit Miami, allen met Caribische achtergrond op bezoek. Het gaat om internationale culturele uitwisseling. Dit project wordt uitgevoerd samen met de Diaspora Vibe Cultural Arts Incubator (DVCAI). Gedurende enkele dagen werken de gasten samen met kunstenaars verbonden aan Readytex Art Gallery, aan een boeiende, gezamenlijke expositie 'Cultural Currents-Miami meets Paramaribo'. De opening van de tentoonstelling is op dinsdag in De Hal aan de Grote Combéweg. Daarnaast zullen zij intensief van gedachten wisselen over verscheidene regionale kunstonderwerpen en de positie van Caribische kunstenaars op het internationale kunstplatform.

Deze samenwerking tussen Readytex Art Gallery en DVCAI vloeit voort uit de band die de Surinaamse kunstenaar Kurt Nahar in zijn studieperiode in Jamaica heeft ontwikkeld. Later ontmoette hij als 'artist in residence' bij de Diaspora Vibe Gallery in Miami, de oprichter van deze organisatie, Rosie Gordon-Wallace. Kurt Nahar en Rosie Gordon-Wallace zijn dan ook de curators van de Cultural Currents expositie waarin de kunstenaars hun werk gezamenlijk aan het publiek presenteren, meldt Readytex.

Ondersteuning opkomende artiesten
Diaspora Vibe Cultural Art Incubator stelt zich ten doel opkomende artiesten in Zuid-Florida, afkomstig uit het Caribisch gebied, Latijns Amerika en de Afrikaanse diaspora te ondersteunen. Dit is het zestiende internationale uitwisselingsproject van Diaspora Vibe Cultural Incubator. Het is een unieke gelegenheid waarbij kunstenaars van diverse achtergronden en met ervaring in verschillende media, op intellectueel en creatief gebied, het concept van 'culturele diaspora' samen verkennen.

De participerende kunstenaars vanuit Miami zijn Rosa Naday Garmendia, Hugo Moro, Sara Krupp, Danny Ramirez, Rodney Jackson, Aisha Tandiwe Bell, Selina Roman, Patricia Roldan, Juana Valdes, Brian Wong Won, Vincent Scatliffe. Van Suriname participeren de kunstenaars Reinier Asmoredjo, Ron Flu, Kurt Nahar, Dhiradj Ramsamoedj, Sri Irodikromo, Sunil Puljhun, Kenneth Flijders en Roddney Tjon Poen Gie. Het werk van de kunstenaars bestaat onder andere uit schilderijen, sculpturen, installaties, performance en fotografie.

Programma
Het uitwisselingsprogramma houdt naast de onderlinge samenwerking en de expositie, onder andere in:

Vanavond sluiten de kunstenaars zich aan bij de gezellige' lime' na de ledenvergadering van de Federation of Visual Artists in Suriname (FVAS) op de tweede verdieping van 't Vat. Hier maken zij dan kennis met de kunstenaars aangesloten bij de FVAS.

Zondag in De Hal: Workshop/artist meeting, open voor alle kunstenaars, studenten, kunstinstellingen en andere geïnteresseerden. Verschillende kunstgerelateerde onderwerpen de kunst en kunstenaars uit onze regio rakende, zullen tijdens de workshop gepresenteerd en besproken worden. Programma en tijd worden bekendgemaakt op de facebook pagina van Readytex Art Gallery.

Dinsdag 5 maart in De Hal van 19:00 - 21:00 uur: Opening van de gezamenlijke expositie Cultural Currents-Miami meets Paramaribo.

Naast de vaste activiteiten zullen de bezoekende kunstenaars zoveel mogelijk de studio's van collega kunstenaars in Suriname bezoeken.

De expositie in De Hal is open vanaf dinsdag 5 maart tot en met zondag 10 maart van 19:00-21:00 uur. Het werk van de Surinaamse en de gastkunstenaars is op de expositie te koop. De gastkunstenaars en het organiserende team van DVCAI zullen dinsdag- en woensdagavond op de expositie aanwezig zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May