Vijf jaar cel voor verkrachting elfjarige
01 Mar 2013, 15:00
foto


De 53-jarige August M. die een elfjarig meisje verkracht heeft in november van het afgelopen jaar, heeft een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd gekregen. Rechter Alida Johanns merkte op dat het leven van het meisje is verpest. Zij heeft een trauma opgelopen.

August M. werd ervan verdacht de elfjarige dochter van zijn werkgever seksueel te hebben misbruikt. Hij werkte als tuinman in de ochtend en in de middag en avond als kok. De man woonde op hetzelfde complex en deed ook huishoudelijke werkzaamheden voor de familie van het slachtoffer. De verdachte bleef ontkennen, maar het Openbaar Ministerie zei dat de verkrachting wettig en overtuigend is bewezen.

Bedreiging
Het slachtoffer was eerder in de raadkamer gehoord, vanwege haar jeugdige leeftijd. Ook waren de moeder en de zus van het meisje gehoord. Daarnaast is er ook een verklaring van een arts. Het slachtoffer deelde mee dat zij vier keren seksueel misbruikt is door August M. Het meisje keek met andere kinderen naar een film bij de verdachte. De dader zou het kind met geweld naar de kamer getrokken hebben en heeft haar daar verkracht. Zij werd door August M. bedreigd. Hij hield haar voor dat de politie haar zou opsluiten, indien zij over het gebeurde zou praten.

Raadsman Hemradj Matawlie stelde dat de verdachte niets met het meisje gedaan had. Hij haalde aan dat zijn cliënt haast de hele dag en nacht werkt en dat de tijden van verkrachting niet klopten. Ook haalde hij aan dat de overige kinderen niets opgemerkt of gehoord hadden. De verdachte had aanvankelijk bij de politie verklaard dat hij niks gedaan had. Op 21 november vorig jaar gaf hij toe dat het meisje in zijn kamer geweest was. Op 26 november verklaarde hij bij de politie dat hij enkele keren bezig was geweest. Op de zitting ontkende de man de strafbare feiten gepleegd te hebben. De rechter was een andere mening toegedaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May