St. Nicolaasschool krijgt nieuw schoolmeubilair
01 Mar 2013, 12:00
foto
Beleidsmedewerker Johan Roozer overhandigt symbolisch een stoel aan Basja Julius Banda. (Foto: Minov)


De St Nicolaasschool te Kalebaskreek heeft schoolmeubilair gehad voor 60 leerlingen. Het dorpsbestuur van Kalebaskreek had het verzoek daartoe gedaan.

Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft eerder bij een bezoek aan Kalebaskreek zelf gezien dat het schoolmeubilair van de school dringend vervangen moest worden. Ze was in het gebied voor de eerste steenlegging voor de bouw van een nieuwe basisschool te Kalebaskreek.

De nieuwe school moet voor het nieuwe schooljaar af zijn. De school zal negen leslokalen en een toilettengroep hebben. Kapitein Ruben Scholsberg van Kalebaskreek gelooft vast dat de school zal bijdragen om het onderwijsniveau in zijn dorp te verhogen.

Vorige week merkte districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van district Saramacca bij de eerste steenlegging op, dat er meer moet worden geïnvesteerd in de jeugd. Volgens hem is al 20 jaar geleden gevraagd voor een uitbreiding voor de school. De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe school moeten binnen vier maanden zijn afgerond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May