Twee jaar cel geëist voor man ‘black-out’
01 Mar 2013, 05:00
foto


Een man had op 12 november vorig jaar gepoogd zijn vrouw om het leven te brengen door haar een aantal messteken toe te brengen. Op de zitting donderdag verklaarde de verdachte dat hij zich de daad niet meer kan heugen, omdat hij op een gegeven moment een ‘black-out’ kreeg. De officier van justitie Cynthia Klein eiste twee jaar celstraf tegen hem.

Het Openbaar Ministerie legde de verdachte ten laste dat hij gepoogd had het leven van zijn vrouw te beroven en haar opzettelijk zwaar mishandeld te hebben. Hij had haar messteken in de halsstreek, op de borst, de pols, onderarmen en in de rug toegebracht. De verdachte merkte op dat hij zich slechts de situatie ervoor kon heugen, want daarna had hij een ‘black-out’ gehad door de ruzies die ontstonden in de relatie.

Hij beweerde dat zijn vrouw een buitenechtelijke relatie had en dat zij aan de telefoon met de man sprak, terwijl hij erbij was. Zo ontstond er een ruzie, waarna hij niet meer weet wat er gebeurd is. Hij zei dat het slachtoffer uit de badkamer kwam, zich aankleedde en daarna naar haar telefoon ging. Hij zou het gesprek afgeluisterd hebben, waarna de ruzie begon. Volgens hem had zijn vrouw te kennen gegeven dat zij met beide mannen verder wilde, anders zou ze zichzelf wat aandoen.

Tegenstrijdige verklaringen
Het slachtoffer had verklaard dat de man haar in de kamer de messteken had toegebracht. Hij deed de tralies en de deur van de kamer eerst op slot en begon haar keel door te snijden. Dit mislukte en zij probeerde te vluchten, maar hij stak haar twee keren met het mes in de rug. Daarna viel het slachtoffer op de grond, maar het lukte haar toch om het mes met beide handen weg te duwen. Het mes viel onder het bed, waarna de verdachte een kapmes te voorschijn haalde. Intussen had zijn stiefdochter de deur open gemaakt en kwam op het gegil van haar moeder af. Hij deed de uitlatingen het slachtoffer te zullen vermoorden. Ook haar broer was inmiddels ook gearriveerd.

De officier van justitie merkte dat de verdachte andere verklaringen bij de politie had afgelegd. Hij had daar verklaard dat hij het slachtoffer gestoken had met een mes, nadat hij erg boos op haar was geworden. Nu ontkende hij dat. Ook had hij bij politie verklaard dat hij een buitenechtelijke relatie met een andere vrouw had, wiens ouders wel op de hoogte hiervan waren. De relatie is zes maanden in stand gehouden. Ook dit ontkende hij op de zitting. De verdachte wist zich drie weken schuil te houden en meldde zich daarna bij de politie aan. Hij beweerde dat hij eerst de situatie onder controle wou hebben, geschokt was en bang was uitgezet te worden, omdat hij Guyanees is. Het vonnis wordt op 14 maart geveld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May