Vishnudatt: Universiteit moet op de operatietafel
01 Mar 2013, 02:00
foto
Assembleelid Theo Vishnudatt


Assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) vindt dat de maat nu vol is over misstanden op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Elke keer blijkt dat er weer iets anders aan de hand is. Dat drie studenten nu hun studie niet kunnen afmaken, terwijl ze hun vakken gehaald hebben, vindt hij heel erg. Door de regeling op de universiteit kunnen ze niet worden ingeschreven. "Dan moet de regeling maar worden veranderd", stelt de politicus tegenover Starnieuws. Wat hem betreft is de onderwijsinstelling ziek en moet dringend op de operatietafel.


Vishnudatt is lid van de vaste commissie van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Hij zegt dat het parlement de situatie op de universiteit nu zat is. "Al een hele tijd bespreken wij deze kwestie. Wij zouden tegen de begroting stemmen, want het geld voor de universiteit wordt door de staat ter beschikking gesteld, waarvoor goedkeuring vereist is van de volksvertegenwoordiging. Maar studenten worden gewoon gedupeerd. Er is sprake van tegenwerking. Wij willen duidelijkheid hebben hierover", benadrukt het assembleelid.

Diverse assembleeleden, met voorzitter Jennifer Geerlings-Simons voorop, hebben herhaaldelijk ongezouten kritiek geleverd op de gang van zaken op de hoogste onderwijsinstelling. "Veel ouders schrijven hun kinderen in op de hoge scholen. Het lijkt er bijna op dat sommige docenten deze situatie in de hand werken. Ik begin er meer achter te zoeken dat mensen belang hebben bij de hoge scholen waar in euro's betaald moet worden", zegt een ontstemde Vishnudatt. Hij zegt dat begin volgende week de assemblee een onderhoud zal hebben met het bestuur van de universiteit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May