SV Notch stuurt Transvaal dieper de put in
24 Feb 2013, 00:00

In een wedstrijd met weinig hoogtepunten wist de ploeg van SV Notch, zaterdagavond met 2-1 te winnen van Transvaal. De wedstrijd werd in het André Kamperveen stadion gespeeld. Voor een slecht opgekomen publiek wist de ploeg van SV Notch, reeds vroeg in de ontmoeting een 1-0 voorsprong te nemen. Met deze stand werd er ook gerust.

In de tweede helft kreeg het publiek hetzelfde beeld te zien. Een beter spelend SV Notch zette de kansen niet om in doelpunten. Hier kwam er verandering in toen de doelverdediger van Transvaal een overtreding in het strafschopgebied begin en SV Notch een penalty mocht nemen. De speler Galgyto Talea maakte geen fout en scoorde het tweede doelpunt in deze wedstrijd. Talea is met twaalf doelpunten tot nu toe de topscorer in de Digicel hoofdklasse competitie van de Surinaamse Voetbalbond.
De ploeg van Transvaal kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd een penalty toegewezen. Dimitri Apai schoot de bal in het doel. Een opluchting bij de supporters van Transvaal, omdat tenminste hiermee de eer werd gered van de club. Transvaal, die op de zevende plaats staat met tien punten, verloor de vorige wedstrijd een week geleden van Excelsior.

In Saramacca wist de ploeg van Boskamp een punt te pikken van de koploper Inter Moengo Tapu. Deze wedstrijd eindigde 1-1. Ondanks dit gelijkspel blijft de club uit Marowijne met 28 punten koploper. SV Notch, eveneens van Moengo, staat op de tweede plaats met 23 punten.
Vrijdagavond wist de ploeg van Excelsior, die het steeds beter doet, te winnen van WBC.

Zondag om 18.00 neemt de ploeg van Randjiet Boys het op tegen Leo Victor. Deze wedstrijd wordt in het Essed stadion gespeeld.