Apoera krijgt een Knowledge Center
24 Feb 2013, 08:00
foto
Districtscommissaris Roline Samsoedin


Apoera in het ressort Kabalebo krijgt een Knowledge Center. Het startsein voor de bouw is gegeven door districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien. Zij zegt aan Starnieuws dat het centrum bedoeld is om vooral de schoolverlaters, jeugdigen en leerlingen van de diverse scholen ter plaatse te trainen. Hierdoor kan de ontwikkeling van het gebied gestimuleerd worden en de jongeren doen meteen kennis op.

Samsoedien merkt op dat het Knowledge Center en de inrichting ervan volledig worden gefinancierd door het aannemingsbedrijf N.Raghoebarsing.
“De directeur van dit bedrijf verricht in samenwerking met het commissariaat enorm veel community werkzaamheden in het bestuursressort Kabalebo.
De bewoners zijn het bedrijf zeer erkentelijk voor deze welkome geste”, deelt Samsoedien mee.

De dc benadrukt dat Apoera veel drop-outs heeft. Tal van problemen vormen de oorzaak hiervan. Zo kunnen ouders geen verblijf voor deze jongeren in Paramaribo betalen. Daarnaast heeft Apoera weinig te bieden op het gebied van educatie. In dit centrum zullen er computerlessen verzorgd worden. Jonge moeders en andere jeugdigen kunnen vakgerichte trainingen volgen. Ook vindt Samsoedien het erg belangrijk dat de bewoners voorlichting krijgen over diverse onderwerpen. Over maand kan het Knowledge Center Apoera in gebruik genomen worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May