Medisch bibliotheek ook beschikbaar voor scholieren
23 Feb 2013, 07:00
foto
Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh bekijkt een van de boeken in de bibliotheek van het ziekenhuis.


De medisch bibliotheek van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) moet scholieren prikkelen om zich te verdiepen in de gezondheidszorg. Ook voor mensen die werken in het ziekenhuis is de bibliotheek een stimulans om meer te lezen. Het ziekenhuis nam vrijdag de bibliotheek en een archiefruimte in gebruik.

De districtscommissaris (dc) van Nickerie Wedprekash Joeloemsingh, vond het een heel mooi moment om mee te maken dat door samenwerking optimale resultaten worden bereikt. Het LMSZN is bezig het beleidsplan uit te voeren maar het terrein is niet groot genoeg voor uitbreiding. Er is een beroep gedaan op het ministerie van Openbare Werken. Minister Ramon Abrahams heeft niet getreuzeld om een stuk terrein ter beschikking te stellen, deelde de dc mee. Ultimo 2016 moet LMSZN een ‘modern gezondheidscentrum voor het westen zijn’. Joeloemsingh gaf aan dat met het tempo dat het ziekenhuis nu aanhoudt om optimale zorg te bieden, OW naar een andere locatie zal moeten uitkijken.

Met de medisch bibliotheek en het archief wil het LMSZN niet alleen de diverse disciplines binnen het ziekenhuis van medische literatuur voorzien, maar ook de scholieren aanmoedigen om te lezen zodat ze later kunnen kiezen voor een baan in de gezondheidssector. “Jouw geschiedenis moet je goed kunnen opbergen. Het archief van de diverse afdelingen werd overal opgeslagen, nu kan dat in een goede ruimte worden opgeborgen”, stelde algemeen directeur Antoine Elias. Hij heeft een beroep gedaan op minister Michel Blokland van Volksgezondheid om elk jaar een plek te reserveren op de Medische Faculteit voor een Nickeriaanse student. Die kan dan na de opleiding in het LMSZN in dienst komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May