Verdachte: Ik heb geen dozen met cocaïne gepost
23 Feb 2013, 13:00
foto


De 29-jarige verdachte Lorenzo B. ontkent elf postpakketten met cocaïne erin op de post gedaan te hebben. Er is wel steeds gebruikgemaakt van zijn ID-kaart. Dit gebeurde in de periode 5 maart 2011 tot en met 12 juni 2012. Volgens de verdachte heeft iemand waarschijnlijk een kopie van zijn ID-kaart gemaakt om de dozen te posten.

De verdachte beweerde op de rechtszitting dat hij van februari tot en met mei 2011 in Nederland vertoefde. In deze periode waren er ook dozen op de post gedaan. Op 14 november vorig jaar ging hij een koffertje met kleren, schoeisel, een enveloppe met een uittreksel, kopie ID-kaart en wat formulieren posten. De volgende dag werd hij door de douane gebeld en gevraagd om zich aan te melden. De verdachte werd toen voorgehouden dat er reeds elf dozen op zijn naam als afzender stonden, waarin drugs aangetroffen werd. De cocaïne zat tussen de spullen. Hij werd toen aangehouden en overgedragen aan de Narcotica Brigade.

Blijft ontkennen
Lorenzo blijft ontkennen en zegt dat hij deze dozen niet op de post gedaan heeft. Hij legde uit dat in januari 2011 in zijn auto werd ingebroken en zijn autopapieren, rijbewijs en ID-kaart zijn gestolen. Hij had toen een aangifte bij de politie gedaan over zijn bescheiden, maar niet voor de inbraak. Lorenzo stelde verder dat hij na zijn terugkomst, ergens in juni 2011, een man op Latour ontmoette die hem aangaf dat hij de ID-kaart en rijbewijs van hem had gevonden. Hij kreeg ze toen terug.

Op 16 maart 2011 werd de doos met laos en cocaïne op de post gezet. Op 27 maart 2011 zat er in een onderdeel van een auto, een schokkenbreaker, met daarin cocaïne verstopt. Daarnaast werd er cocaïne in papaja en in moerbouten in de dozen aangetroffen.
Officier van justitie Astrid Niamat vroeg de verdachte waarom hij zijn paspoort had vernietigd. Hij beweerde dat zijn dochtertje erop gekrast had en dat nu zijn vriendin het paspoort niet kan vinden. Ook vond Niamat het raar dat de verdachte geen aangifte voor inbraak van zijn auto had gedaan, maar slechts voor zijn bescheiden.
Raadsman van Lorenzo, Robby Dens, merkte op dat er geen schrijftest is gedaan en ook geen handafdruk is genomen van zijn cliënt. Ook stelde hij dat het handschrift op de dozen niet overeenkomt met die van de verdachte. Op 21 maart zal de zaak voortgezet worden waarbij het Openbaar Ministerie zal dan komen met de eis.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May