Slachtoffers rukwinden krijgen steun van Sozavo
22 Feb 2013, 20:30
foto
Een van de beschadigde woningen in het dorp Kadju te Brownsweg in het district Brokopondo.


Bewoners van de zestien huizen in de dorpen Makambi, Kadju, Wakibasu en Djankakondre, die bij rukwinden daken verloren en waterschade hebben opgelopen, hebben steun gekregen van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Onderdirecteur Administratieve Diensten, Gregory Corinde, heeft namens het ministerie 250 zinkplaten en 25 kilogram dakspijkers overgedragen aan districtscommissaris Ivonne Pinas van Brokopondo. Pinas zal de goederen samen met de districtsraads- en ressortraadsleden verdelen onder de slachtoffers.

De overdracht van de spullen vond plaats op het Bestuurskantoor te Brownsberg. Pinas zegt zeer verheugd te zijn over de getoonde attentie van regeringszijde. Een dag na de rukwinden, die hebben gewoed in het weekend van 15 februari, heeft het Nationale Coördinatie Centrum Rampenbestrijding (NCCR) poolshoogte genomen in het gebied. De lijst met de 16 huishoudens die schade hebben opgelopen, is aan Pinas overhandigd door een lid van het NCCR, zegt de voorlichting van Sozavo.

Corinde heeft aangegeven dat dit een eerste aanzet is om de slachtoffers tegemoet te komen. “Indien nodig staat het ministerie altijd klaar om verdere hulp te bieden”, zei hij aan de getroffenen. Hij gaf aan dat het een van de beleidsmaatregelen van Sozavo is, om in te spelen op de behoefte aan hulp bij gezinnen in wooncrisis, in dit geval slachtoffers van natuurgeweld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May