Scholieren kunnen helpen om toerisme te bevorderen
23 Feb 2013, 11:00
foto
Stichting Toerisme Suriname vertelt scholieren over het belang van toerisme. (Foto: Raoul Lith)


Stichting Toerisme Suriname (STS) betrekt alle middelbare en hogere scholen bij het toerist-vriendelijk maken van het land. Een team zal deze scholen bezoeken om de scholieren te vertellen over toerisme en hoe zij ook kunnen helpen. Het begint bij het schoon houden van Suriname.

Akewarie James, hoofd van de afdeling informatie en educatie van STS, zegt aan Starnieuws dat er ongeveer vier maanden nodig is om de scholen in Paramaribo te informeren. Hierna gaat het team naar de districten. Het liefst zou STS alle scholen in het land willen aandoen, maar dat is niet haalbaar. Daarom is gekozen voor middelbare scholen en het hbo. Het grote publiek zal via de televisie ingelicht worden over de presentatie die op de scholen worden gehouden.

Kweekscholen zijn ook een prioriteit voor STS. James zegt dat het gaat om mensen die straks voor de klas zullen staan. Daarom is het goed dat zij het nut van toerisme inzien. “Als leerkracht wordt aan de leerlingen van kleinsaf geleerd hoe zij om moeten gaan met het milieu zodat wij een schoon Suriname kunnen hebben en meer toeristen naar hier kunnen krijgen", zegt James.

Vanessa Sacco
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May