Ademhalingsproblemen Hugo Chávez houden aan
22 Feb 2013, 12:00
foto
Sinds Chávez in december is geopereerd, is er weinig over zijn gezondheid gezegd. Deze foto waarop Chávez te zien is met zijn dochters, is kort geleden door de overheid vrijgegeven. (Foto: AFP)


De Venezolaanse president Hugo Chávez kampt nog steeds met ademhalingsproblemen. Chávez is na meer dan twee maanden teruggekeerd uit Cuba waar hij is behandeld voor kanker.

Minister van Informatie Ernesto Villegas maakte bekend dat het Venezolaanse staatshoofd verder wordt behandeld in een militair ziekenhuis in Caracas. Het is de eerste officiële mededeling over de gezondheid van de president sinds hij maandag terugkwam naar Venezuela. Chávez is op 11 december voor de vierde keer in achttien maanden geopereerd aan kanker in Havana. Na de laatste ingreep kampte hij met een ernstige infectie aan de luchtwegen.

"De onregelmatige ademhaling die er na de operatie was, blijft aanhouden en de trend is niet bevorderlijk. Hij wordt dus nog verder behandeld,” sprak Villegas in een televisieverklaring.

President Chávez is al veertien jaar in functie en is voor een nieuwe termijn van zes jaar gekozen in oktober 2012. Zijn eedaflegging is echter uitgesteld om zijn ziekte. Critici betwijfelen of Chávez zijn gezondheid hem in staat zal stellen terug te keren naar de actieve politiek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May