Anderhalf jaar geëist voor zwaar lichamelijk letsel
22 Feb 2013, 03:00
foto


Kantonrechter Sieglien Wijnhard zal uiteindelijk de knoop moeten doorhakken. De officier van justitie Astrid Niamat heeft anderhalf jaar geëist tegen Anthony P. die op 2 september vorig jaar zou hebben geschoten op een man. Raadsman Benito Pick heeft gevraagd om de dagvaarding nietig te verklaren omdat zijn cliënt van twee verschillende strafbare feiten wordt beschuldigd. Bovendien is het volgens Pick helemaal niet bewezen dat Anthony P. het schot heeft gelost.

De verdachte, die ondernemer is, zit sedert 5 september 2012 in voorarrest en ontkent geschoten te hebben op het slachtoffer, dat een schotverwonding opliep aan zijn rechter bovenbeen. De moeder van het slachtoffer maakte haar zoon om tien uur in de ochtend wakker, nadat drie mannen op zoek waren naar hem. Het slachtoffer verklaarde op de rechtszitting dat Anthony op hem geschoten had met een vuistvuurwapen. De ruzie begon in een discotheek. De verdachte zou de vriendin van het slachtoffer lastig gevallen hebben, waardoor er ruzie ontstond. De verdachte en zijn vriend raakten licht gewond en werden behandeld door de Spoedeisende Hulp. Daarna gingen zij naar de woning van het slachtoffer. Volgens de verdachte heeft de derde persoon, Junior, op het slachtoffer geschoten. Junior is tot nu toe onbekend gebleven.

Twee strafbare feiten
Niamat zei dat het niet bewezen is of de verdachte het slachtoffer om het leven wilde brengen. Maar, hij heeft hem wel met voorbedachte rade zwaar lichamelijke letsel toegebracht. Zij merkte op dat Junior niet bestaat. Zij eiste een straf van anderhalf jaar. Pick ontkende de tenlastelegging en haalde aan dat de dagvaarding nietig verklaard moet worden. Zijn cliënt wordt van twee strafbare feiten, artikel 262 (zware mishandeling) en 263 (zware mishandeling met voorbedachte rade), beschuldigd. “Het is nu niet duidelijk voor welk strafbaar feit mijn cliënt zich moet verdedigen”, merkt Pick op.

De raadsman stelde verder dat er drie mannen waren. Dat hebben alle getuigen ook verklaard. Een klein meisje dat gehoord was in de zaak, zei dat de derde persoon, Junior, ‘donker’ van kleur was, terwijl de twee andere lichte huidskleur hebben. De kogel die dwars door het dijbeen ging van het slachtoffer, had het kind ook verwond. “Kennelijk heeft de derde persoon geschoten. U mag niet overtuigd raken van één verklaring. Daarnaast heeft Anthony zich aangemeld bij de politie. Zij begaven zich naar het slachtoffer, omdat zij de onkosten van de medische behandeling wilden verhalen”, legde Pick uit. De zaak zal op 21 maart voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May