Dr- en rr-leden Boven Suriname dienen petitie in bij DNA
22 Feb 2013, 08:00
foto


Teleurgestelde én boze districtraads- en ressortraadsleden uit het Boven Suriname gebied gaan vanmorgen een protestbrief indienen bij De Nationale Assemblee. Van de ruim twintig dr- en rr-leden komen er vier naar Paramaribo. Ressortraadslid Reinier Awana zegt dat de problemen legio zijn. Het meest lastige is dat zij als volksvertegenwoordigers door iedereen gepasseerd worden. “We kunnen dan ook geen hoorzittingen en vergaderingen houden, omdat daarvoor geen enkele voorziening is getroffen.

De druppel die de emmer deed overlopen is dat de geplande hoorzittingen donderdag in drie ressorten niet konden worden gehouden. Dit terwijl de ressortraadsleden van verschillende dorpen onkosten hebben gemaakt om wel aanwezig te zijn. De vergaderruimte, meubilair en voeding zijn vanuit het districtsbestuur niet in orde gemaakt. Awana zegt dat vaker de leden nodeloze onkosten maken en daarvoor ook niet vergoed worden.

De volksvertegenwoordigers hebben intussen hun beklag gedaan bij verschillende parlementariërs. De petitie-indieners gaan vandaag hun opwachting maken bij het gebouw van De Nationale Assemblee en hopen niet alleen ontvangen te worden om hun petitie in te dienen, maar dat zij ook een bevredigend antwoord krijgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May