Stromend water voor bewoners Sawarieweg
21 Feb 2013, 20:00
foto
Waterleidingbuizen worden aangelegd aan de Sawarie- en Jariecoweg. (Foto: BIC Para)


De Dienst Watervoorziening heeft vandaag ongeveer zes kilometers aan waterbuizen aangelegd in het verlengde van de Sawarie- en de Jariecoweg. Binnen een maand krijgen ongeveer 200 huishoudens de gelegenheid om een aansluiting te doen op het waterleidingnetwerk, zegt ressortraadslid Harold Taweroe.

Volgens Taweroe heeft de ressortraad vaker aan de bel getrokken bij de leiding van het commissariaat. Bij de laatst gehouden hoorzitting bracht de gemeenschap het tekort aan waterleiding in dat gebied, ook ter sprake. “Op dit moment halen de huishoudens hun water uit putten die zij zelf hebben gegraven. In tijden van droogte werd water aangeleverd door watertankwagens van de Dienst Watervoorziening”, zegt Taweroe. Bewoners zijn deze situatie beu en zijn nu dus opgelucht met de aanleg van de buizen.

Taweroe verwacht dat gezinnen die weg waren getrokken door dit probleem, naar huis terug zullen keren. Hij vindt het belangrijk voor de gezondheid dat er schoon drinkwater beschikbaar is. De werkzaamheden kunnen volgens de aannemer ongeveer een maand duren, zegt Taweroe. Het woongebied van Bernharddorp-West (B-West) is het volgende op de lijst, om aangesloten te worden op het waternetwerk van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May