Weg naar Erowarte krijgt topasfaltlaag
21 Feb 2013, 11:00
foto
De asfaltmachine voorgetrokken door een zware transportvoertuig. (Foto: Isaak Poetisi)


De asfaltering van de vier kilometer lange weg naar Erowarte, ten noorden van Albina nadert de eindfase. Het asfalteringsbedrijf Tjongalanga NV, dat in opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW) de werkzaamheden uitvoert, brengt sinds woensdag de topasfaltlaag aan.

Deze weg verbindt de hoofdplaats Albina met de vier kilometer noordelijker gelegen dorpen Erowarte en Tapoekoe aan de Marowijnerivier. De werkzaamheden moeten volgens planning, in maart worden opgeleverd. Het project is medio december vorig jaar, na een oponthoud van 4 maanden, gestart.

Bewoners hebben dinsdag hun beklag gedaan bij Starnieuws dat over het gehele traject beide rijstroken zijn afgesloten. Kapitein Jona Gunther van Erowarte die ermee is geconfronteerd, zegt dat met de aannemer was afgesproken dat hij en zijn collega Frans Pierre van Tapoekoe afzonderlijk hun dorpsgenoten zouden informeren over de uit te voeren werkzaamheden.

Pendeldienst
Gunther legt uit dat de asfaltmachine de volledige breedte van de weg, zes meter, in beslag neemt. "Daarom is besloten om op gezette afstanden, de weg waar wordt geasfalteerd aan beide kanten af te sluiten", zegt de dorpskapitein. Hij ontkent dat het heus niet zo is dat de hele weg wordt afgesloten. Om de mensen en automobilisten tegemoet te komen, zal volgens Gunther de aannemer een busje inzetten om een pendeldienst te onderhouden van en naar de dorpen.

Ondertussen heeft de aannemer de bermen aan weerskanten van de weg gefatsoeneerd. Bij de afronding van het project zal de nodige verkeersmeubilair worden aangebracht. Zo zal het heel wegtraject worden de belijnd met thermoplas. De aannemer heeft zich met het contract verbonden aan een onderhoudsperiode van een jaar.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May