President vertrekt in de nacht naar Equatoriaal Guinee
20 Feb 2013, 14:00
foto


President Desi Bouterse vertrekt donderdagnacht naar Equatoriaal Guinee voor het bijwonen van de derde 'Africa-South American Summit' (ASA). "Het is belangrijk dat de president ook kennis maakt met de Afrikaanse leiders die zullen deelnemen aan de bijeenkomst van staatshoofden. Dit is nodig om de zuid-zuid-relatie verder te verstevigen", zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken aan Starnieuws.

Een delegatie van Buitenlandse Zaken onder leiding van ambassadeur Arnold Halfhide is reeds in Equatoriaal Guinee. "De ambassadeur vertegenwoordigt mij op de ministeriële vergadering, omdat ik voor overleg naar Brazilië moest", legt Lackin uit. Hij gaat vanavond met de president mee naar de summit.

Op de topbijeenkomst is de economische samenwerking tussen de landen van Afrika en Zuid-Amerika een belangrijk agendapunt. De landen willen hechter met elkaar samenwerken. Door de gunstige geografische ligging kan Suriname een cruciale rol spelen, meent Lackin. De vergadering wordt op 22 februari gehouden. Gelijk na de bijeenkomst keert de presidentiële delegatie terug.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May