Remy grijpt kans aan om een vak te leren in centrum Rumas
20 Feb 2013, 08:00
foto
De jongens volgen les. In de deuropening Emmy Hart, voorzitter van stichting Rumas. (Foto: Raoul Lith)


Remy is door huiselijke problemen vroeg gestopt met de school. Zijn vader stierf toen hij twaalf was en zijn moeder heeft hem samen met zijn zusjes aan hun lot overgelaten. Hun grootouders hebben hen toen in huis genomen.

Remy was twintig en zat op de technische school toen zijn vriendin in verwachting raakte. Hij moest de school verlaten en gaan werken om zijn kindje te kunnen verzorgen. Na drie en een half jaar werd een andere zwanger van hem en hij moest dus harder werken. Een tante heeft Remy verteld over Rumas. Hij greep deze kans aan en weet zich ondersteund door zijn grootouders. “Weer naar school gaan is voor mij een uitdaging omdat ik een doorzetter ben. Ik wil mijn kinderen later laten zien wat ik heb bereikt”, vertelt Remy enthousiast aan Starnieuws.

Een nieuw begin
Het Agenarproject van Rumas is om jongeren die het moeilijk hebben en vroeg zijn gestopt met de school een kans te geven het opnieuw te proberen. De jongens werken hier al sportend aan hun gedrag en vorming. Met vijftien jongeren is Rumas begonnen met training, waardoor zij na zeven maanden ergens kunnen werken of hun eigen bedrijf kunnen beginnen. Emmy Hart, voorzitter van stichting Rumas is dolgelukkig met de gang van zaken. Maar zij wil 25 jongeren op de training. “Ik weet zeker dat ik nog vóór maandag mijn doel zal bereiken”, zegt ze.

Bij de opening van het project heeft de first lady, Ingrid Bouterse-Waldring computers, wandventilatoren en printers gegeven aan Rumas. Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken gaf ook een bijdrage van SRD.50.000. Hart hoopt dat zij nog zes computers gedoneerd krijgt en dat het sportcomplex dat twee percelen verder staat in orde gemaakt kan worden. Hierdoor kunnen de jongens met hun tweetjes op één computer werken en vrij op het veld gaan spelen.

Vanessa Sacco
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May