Waterberg: Brunswijk te besmeurd om mee samen te werken
20 Feb 2013, 02:00
foto
Celsius Waterberg,voorzitter BEP


Voorzitter Celsius Waterberg van de politieke organisatie Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) ziet een samenwerking met Ronnie Brunswijk van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (ABOP) niet zitten. Ook een terugkeer in de A Combinatie is geen optie voor de BEP-voorzitter.

Brunswijk heeft zondag tijdens de viering van de 23ste verjaardag van zijn partij, de BEP opgeroepen om weer een eenheid te vormen in de A Combinatie. “De enige mogelijkheid die er bij ons open staat, is dat Brunswijk en zijn partij lid worden van de BEP. Brunswijk moet op ‘lo-profile’ omdat hij een te besmeurd imago heeft”, zegt Waterberg aan Starnieuws.

Veel misgegaan
Waterberg zegt de oproep van Brunswijk aan de BEP om samen te werken of weer terug te keren in de A Combinatie vaker op politiek podium te hebben gehoord. “Brunswijk weet precies waarom de samenwerking niet meer bestaat. Wat hij allemaal heeft gedaan toen we nog samenwerkten, maakt het nu niet meer mogelijk of zal heel moeilijk gaan”, zegt Waterberg. Als Brunswijk de partij zo graag erbij wil hebben, is het omdat hij weet dat de BEP, geen smet op haar naam heeft en zeker niet verantwoordelijk is voor het breken van de A Combinatie eenheid”, legt Waterberg uit.

De BEP-voorzitter die in dit kabinet nog minister van Volksgezondheid is geweest, zegt dat Brunswijk teveel schade heeft aangericht. Het gaat om politieke, sociale én criminele activiteiten. Volgens de politicus is Brunswijk verantwoordelijk voor dat de BEP uit de coalitie is gezet.

Diepe wond
Dat Brunswijk en zijn parlementariërs hebben meegewerkt aan de aanname van de Amnestiewet zit de BEP behoorlijk dwars. Wat volgens Waterberg een heel diepe wond heeft geslagen in de gelederen van de BEP is voorval waarbij leden van de ABOP hun wapens getrokken hebben tegen voormalig voorzitter Caprino Alendy. “Laat ze maar rustig blijven waar ze zijn”, stelt Waterberg.

Alendy om duidelijkheid gevraagd zegt aan Starnieuws dat inderdaad tijdens de woelige politieke periode waar de ABOP probeerde met delen van de BEP samen te werken, enkele mannen naar het partijgebouw zijn gereden, wapens hebben getrokken en zeiden dat ze kwamen om de toenmalige voorzitter Alendy te doden. “Gelukkig waren toen alerte mensen van onze partij aanwezig”, zegt Waterberg die escalatie hebben kunnen voorkomen.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May