Suriname blijft nog op ‘zwarte lijst’ kinderarbeid
18 Feb 2013, 19:00
foto
Minister Michael Miskin verwelkomt de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania in zijn werkkamer. (Foto:ATM)


Suriname wordt nog niet verwijderd van de ‘zwarte lijst’ van landen waarbij kinderen betrokken zijn bij productie van goederen. Dit is gebleken tijdens een onderhoud dat minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) had met de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania.

Miskin had de ambassadeur vrijdag voor een kennismakingsbezoek ontvangen. Aan de orde kwam de kwestie waarbij de Amerikaanse overheid Suriname geplaatst heeft op de ‘List of Goods Produced by Child labour or Forced labour 2012’. Op deze lijst worden landen door de Amerikaanse regering geplaatst worden omdat bepaalde goederen geproduceerd worden met behulp van kinderarbeid.

Niet eens ermee
De ATM-minister heeft wederom benadrukt dat hij het oneens is met de bevindingen van de Amerikaanse overheid, die geleid hebben dat Suriname op een ‘zwarte lijst’ is geplaatst. De bewindsman vindt dat er met de cultuur en leefsituatie in het binnenland onvoldoende rekening is gehouden, meldt de voorlichtingsdienst van het ministerie. Er zijn afspraken gemaakt met de ambassade dat bij de afstemming voor het USDOL-rapport, er betere afstemming moet zijn. Anania is positief ingesteld na gesprekken te hebben gevoerd met verschillende instanties over milieuvriendelijke methodes die gehanteerd zullen worden bij de goudwinning. Ook het voornemen van de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling om de leerplicht bij wet naar 16 jaar op te trekken wordt door de ambassadeur als zeer positief gezien.

De diplomaat zegde in het algemeen steun aan het ministerie toe. Hij wil nagaan hoe de ambassade een bijdrage kan leveren aan programma’s en projecten van ATM. Anania heeft belangstelling voor de inspanningen van Suriname ter bestrijding van mensenhandel en de procedure over de aanvraag van een werkvergunning.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May