Granman Valentijn installeert kapiteins en basjas te Mahodorp
18 Feb 2013, 04:00
foto
De dignitarissen van de dorpen Maho en Tottikamp in het district Saramacca.


Granman Lesley Valentijn van de stam der Matuariërs heeft in het Marrondorp Maho, aan de linkeroever van de Saramaccarivier, kapiteins en basja's geïnstalleerd. Juliette Timmer werd geïnstalleerd als kapitein van dorp Tottikamp en Judith Pansa van Maho. Maira Waterberg, Esselien Waterberg, Eric Landveld en Rudolf Waterberg zijn nu formeel de basja’s van Maho.

De granman hield de nieuwe kapiteins en basja's voor dat de Almachtige hun geroepen heeft om dit verantwoordelijke werk te doen. Hij doet een beroep op de dignitarissen om samen met de plaatselijke bevolking te werken aan de verdere ontwikkeling van de dorpen. De dignitarissen werden zaterdag geïnstalleerd.

Ondersteuning nodig
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, feliciteerde de kapiteins en basja's met hun installatie. “Ik reken op een heel goede samenwerking met de dorpsbesturen, zodat welvaart en welzijn van de dorpen beter aangepakt kunnen worden”, benadrukte Ramdhani. Hij deelde de bevolking van Maho mee dat verschillende zaken in het dorp aangepakt zullen worden. Hij noemde de renovatie van krutu oso en kina oso, drinkwatervoorziening, opzetten van een waterkerende dam rondom het dorp en de aanleg van een weg van het Inheemse dorp Maho naar Marrondorp Maho.

De kapiteins en de basjas bedankten iedereen voor het gestelde vertrouwen in hen en vroegen de dorpelingen om ondersteuning. Zij zijn zich ervan bewust dat door gezamenlijk te werken er veel bereikt kan worden in het dorp.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May