Locatie ziekenhuis Wanica, noodzaak voor hulpverlening
18 Feb 2013, 06:00
foto


(Aangeboden)

De komst van het ziekenhuis op Lelydorp is voor de inwoners van Wanica en omstreken een aanwinst. Strategische ligging, goede bereikbaarheid en snelle verbindingen van en naar deze noodzakelijke voorzieningen zonder vertraging is van cruciaal belang. Directie en personeel van San International Group of Companies NV en alle belanghebbende bedrijven van het stadsontwikkelingsproject 'Lely Staete' en allen die hebben meegewerkt, de afgelopen vijf jaar zijn bezorgd dat de geruchtenmachine ons aangeeft dat het ziekenhuis, wegens gewijzigde inzichten, niet meer te Lelydorp komt.

San International Group en haar team zijn druk bezig met de werkzaamheden. Er is reeds 10 hectare aan grond ontbost voor de bouw van het ziekenhuis om deze, conform de afspraken vervat in de overeenkomst met de staat Suriname, tijdig en onbezwaard op te leveren.

Vijf jaar voorbereiding
De plannen, waar al ruim vijf jaar aan wordt gewerkt, is in sociaal, economisch en maatschappelijk opzicht één van de meest ambitieuze plannen welke bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van Suriname en zijn bevolking.
Bereikbaarheid en snelle verbinding nieuwe ziekenhuis!

De ligging van het nieuwe ziekenhuis is van cruciaal belang voor de verlening van adequate en snelle hulpverlening, niet alleen vanuit het district Wanica, maar ook vanuit de districten Para, Brokopondo, Sipaliwini, Saramacca, luchthaven Zanderij en Paramaribo dient de keuze van de locatie uit strategisch oogpunt goed bereikbaar te zijn. Het geplande ziekenhuis past gelet op het bovenstaande, de ligging van Lelydorp, uitstekend .

Zorgvuldige overweging
In oktober 2012 is het officiële startsein door de overheid gegeven voor de bouw van het ziekenhuis op het project Lely Staete te Lelydorp. De overheid heeft een zorgvuldige overweging gemaakt voor de keuze van de bouwlocatie van het ziekenhuis te Lelydorp; mede gelet op de centrale ligging, bereikbaarheid en andere adequate en integrale voorzieningen van het stadsontwikkelingsproject Lely Staete.

Studies hebben uitgewezen dat Lelydorp als centrum van Wanica de meest logische en geschikte locatie is voor het ziekenhuis in Wanica. In het hart van het stadscentrum Lelydorp zal een ziekenhuis absoluut geen overbodige luxe zijn. De noodzaak, als er gekeken wordt naar de snelheid en de tijdsfactor die er nodig zijn bij ongelukken in onder andere in het zuiden van Suriname. Aan adequate hulpverlening en snelle bereikbaarheid in geval van nood zal voor vrijwel alle Surinamers uit de verschillende hoeken en delen van het land het ziekenhuis op Lelydorp een cruciale locatie zijn en tijdwinst bieden.

Integraal onderdeel van Lely Staete
Als integraal onderdeel van het Stadsontwikkelingsproject Lely Staete, sluit de komst van het ziekenhuis aan bij de groeiende behoefte aan adequate en nieuwe voorzieningen rond Paramaribo.
Naast het ziekenhuis zullen in het stadsontwikkelingsproject Lely Staete, een stadscentrum worden ontwikkeld, waar straks behalve 5000 mensen in zullen wonen, waar ook ruimte zal zijn voor scholen, andere medische voorzieningen, een hotel, winkelcentrum, business center, World Trade Centre, banken, uitgangscentra, bus terminal en recreatie enz.

Het stedenbouwkundig plan Lely Staete, dat bestaat uit zeven deelplannen, waarvan het ziekenhuis een onderdeel is, een zeer ambitieus plan voor alle Surinamers.

De realisatie van Lely Staete zal ook grote maatschappelijke effecten hebben. Er zullen naar verwachting in totaal circa 1000 nieuwe arbeidsplaatsen worden gerealiseerd voor zowel lager, middelbaar als hoger opgeleiden.
Als particulier initiatief geniet dit project alle ondersteuning van de overheid en ook van ieder geaarde burger van dit mooie Suriname.

San International Group of Companies NV en haar team.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May