Para-Oost voelt zich als stiefkind
16 Feb 2013, 22:00
foto
Carol Bottse, een trouwe bezoeker van de hoorzittingen uit voor de zoveelste keer zijn misnoegen over de problemen het ressort Para-Oost. (Foto: Marvin Moesan)


Bewoners van Para-Oost zijn ontevreden over de geringe uitvoeringscapaciteit van projecten in hun ressort. Ze voelen zich achtergesteld ten opzichte van andere bestuursressorten, terwijl Para-Oost de meeste inwoners telt. De bewoners hebben hun misnoegen geuit tijdens de hoorzitting van het ressort.

De slechte infrastructuur en de milieuproblematiek zijn zaken waar de bewoners zich voor de gek gehouden voelen. Ze stelden de bestuursdienst verantwoordelijk voor het weinige dat is gedaan in Para-Oost. Een antwoord op hun vragen kregen de mensen niet, omdat de bestuursdienst niet mag praten op een hoorzitting. Er is aandacht gevraagd voor de bevolkingsgroei in het ressort, waar beleid op gemaakt moet worden. Bestaanszekerheid en werkgelegenheid moeten hierbij centraal staan voor de toekomst, uitten de bewoners zich.

Volgens de census van vorig jaar telt Para-Oost, het industriegebied van het district, 8.987 inwoners. Veel van de zaken die tijdens deze hoorzitting zijn aangekaart, waren al aan de orde gekomen in andere hoorzittingen. Technisch en financieel is er weinig uitgevoerd in het afgelopen jaar. Een aantal van de aangehaalde zaken betreft verschillende departementen. In elk geval zijn de problemen aangehoord om nogmaals opgenomen te worden in het districtsplan 2014.

Onderhoud openbare begraafplaatsen, herlocatie politiepost Paranam en installatie straatverlichting Stowelweg zijn projecten die dit jaar moeten zijn afgerond. Ook de regulieren ophalen van loos- en afvoerkanalen staan op het programma evenals de uitbreiding van de Powakka en Onverdachtschool. Het opzetten van een multifunctioneel sportcomplex, renovatie van de Andre Brahim stadion en het opzetten van een avondopleiding VOJ vullen het lijstje aan.

Ophalen van lozingen, onderhoudswerkzaamheden langs de primaire wegen en bestraten van enkele wegen zijn enkele werkzaamheden die zijn uitgevoerd in het afgelopen dienstjaar 2012. Ook het woningbouwproject te Waterland is gestart in 2012.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May