Snijders: 'Een nietszeggende boodschap'
15 Feb 2013, 19:30
foto
Errol Snijders, voorzitter van de Moederbond.


Het laatste woord in de kwestie van het bestuur-Gallant van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren is nog niet gezegd. Dit zegt Moederbondsvoorzitter Errol Snijders aan Starnieuws.

“Als je gevraagd wordt om te gaan praten, dan moet je praten. We hebben getoond willing te zijn,” zegt hij over het gesprek dat het bestuur-Gallant had met de staf van het ministerie van Justitie en Politie. “Het was een nietszeggende boodschap. Het ministerie wilde de bond voorschrijven wat hij moet doen,” merkt Snijders gebelgd op.

Zowel de bond onder leiding van Gustaaf Gallant als het interim-bestuur Lucille Noora hebben vanmorgen op uitnodiging van het ministerie van Justitie en Politie afzonderlijk een ontmoeting gehad met de staf van het departement. “Nodig je de bond uit voor een kennismaking, dan zeg je dat je nu twee vertegenwoordigingen ziet", weergeeft Snijders de ontmoeting met directeur Inez Sedney-Huijzen. Voor het ministerie zaten verder ook aan waarnemend directeur Paulus Pinas van Delinquentenzorg en adviseur Seedorf.

'Gallant moet hangen'
Volgens Snijders moet Gallant hangen, omdat hij namens de BPA een zaak aanhangig heeft gemaakt tegen de minister van Justitie en Politie. “Het ministerie houdt zich niet aan de inhoud van het handvest van de Penitentiaire ambtenaren. Daarnaast moet er ook een korpschef voor de dienst worden benoemd,” somt de Moederbondsvoorzitter de zaken op die het BPA-bestuur onder leiding van Gallant hebben genoodzaakt zijn recht aan de groene tafel te zoeken. “En het is deze rechtszaak die maakt dat Gallant moet hangen voor de minister.”

De vertegenwoordiging van Justitie en Politie zou de bond voorts “huiswerk hebben gegeven om orde op zaken te stellen.” Snijders vindt stellig dat het ministerie het niet afleert om zich met dingen bezig te houden die hem niet aangaan. “U kunt ons geen huiswerk geven, omdat wij de reguliere vakorganisatie zijn,” was de boodschap van de vertegenwoordiging van de Moederbond aan haar gesprekspartners vanmorgen op het departement Justitie en Politie. De BPA is aangesloten bij de vakcentrale de AVVS De Moederbond, die het geschil heeft overgenomen. Er is trouwens met geen woord gerept over de buiten functiestelling van Gallant.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May