Suriname gaat zijn visserij-beleid aanscherpen
15 Feb 2013, 22:30
foto


Tot november zal het ACP Fish II-project in Suriname worden uitgevoerd. Het project dat erop gericht is een verbeterd visserij-managementplan voor de zee- en kustvisserij te bewerkstellingen, wordt in twee fasen uitgevoerd.

In eerste instantie zullen de vissers, visserij-organisaties en andere belanghebbenden worden geconsulteerd over de sector. Er zijn overlegronden gepland in Commewijne, Boskamp, Coronie, Nickerie, Paramaribo en Galibi. Uit deze consultaties zal visserij-consulent Bert Keus een concept Visserij Management Plan schrijven.

Medio juni moet de tweede fase ingaan waarbij er een nationale bijeenkomst is gepland in Paramaribo waarop het concept –nadat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn zegen eraan heeft gegeven – zal worden voorgelegd aan belanghebbenden voor commentaar en goedkeuring.

US$ 30 miljoen
Het ACP Fish II programma richt zich op het bevorderen van een duurzaam en evenwichtig visserij management in de 78 ACP-landen. De financiën - US$ 30 miljoen - komen uit het negende Europees Ontwikkelingsfonds. Het project is gestart in 2009 en wordt november dit jaar afgesloten. Binnen het programma zijn er al 182 projecten uitgevoerd in de ACP-landen.

In Suriname voert de Europese Unie het project uit in samenwerking met het ministerie van LVV. Een delegatie van de EU was in dit kader gisteren op bezoek bij de staf van het ministerie. Voor Suriname is de onderdirecteur René Lieveld belast met de visserijsector.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May