Leiding Justitie en Politie ontvangt interim-bestuur Noora
15 Feb 2013, 12:05
foto
Het interim-bestuur Noora na het gesprek met de leiding van het ministerie van Justitie en Politie. (Foto: Raoul Lith)


De staf van het ministerie van Justitie en Politie, onder leiding van directeur Inez Sedney-Huijzen, heeft vanmorgen een gesprek gehad met het interim-bestuur van de bond van de penitentiaire ambtenaren. Adviseur John Seedorf zegt aan Starnieuws dat gevraagd is aan de leiding van het ministerie om ontvangen te worden. Dit verzoek is ingewilligd.

Seedorf zegt dat voor hem Lucille Noora voorzitter is van de penitentiaire ambtenaren. Hij erkent Gustaaf Gallant niet als voorzitter. Hij wijst er op dat er een verkiezing gehouden is waarbij Gallant is afgezet. Er is een interim-bestuur gekozen. De leiding van het ministerie erkent dit bestuur, anders zou het gesprek niet geweest zijn, meent Seedorf.

De adviseur van de bond zegt dat orde op zaken gesteld zal worden. Er komen bestuursverkiezingen. "We gaan kijken wat we verder zullen doen", zegt Seedorf. Iets later kwam het interim-bestuur naar buiten. Noora wilde niet reageren op het gesprek met de directeur en de onderdirecteurs van het ministerie. Minister Edward Belfort heeft niet deelgenomen aan het onderhoud.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May