Minister Adna ‘rekruteert’ Cubaanse specialisten
15 Feb 2013, 16:00
foto
Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken (4de links) te midden van zijn delegatie en zijn Cubaanse gastheren. (Foto; Min. S&J)


Als het aan minister Ismanto Adna van Sport-en Jeugdzaken en zijn staf ligt, zal er een aantal Cubaanse sportspecialisten naar Suriname komen. De bewindsman is op werkbezoek geweest naar Havana vergezeld van zijn directeuren Michael Watson en John Sandriman.

Er is getracht invulling te geven aan de bilaterale overeenkomst die in mei 2011 was ondertekend. De delegatie heeft verschillende bezoeken gebracht, besprekingen gevoerd, presentaties en andere aan de sport gerelateerde activiteiten bijgewoond. Cuba bekijkt de aanvraag van de delegatie om twee hoog opgeleide ervaren onderzoekers te sturen naar Suriname voor het op te zetten Regional Sports Academy. De aanvraag om een nieuwe atletiek coach is gehonoreerd en wordt het contract van de atletiek coach Oriol Hernandez Blanco verlengd.

Minister Adna ziet graag dat de Surinaamse ambassade een meer leidende rol vervult bij de rekrutering van coaches vanuit Cuba, het liefst zij die Engels praten. Op verschillende niveau’s heeft de bewindsman gepleit voor technisch hoog opgeleid kader om de sport en het bewegen in de diverse gemeenschappen te ontwikkelen.

Cuba heeft inzicht gegeven hoe hij omgaat met de verschillende jongerenvraagstukken zoals drop-outs, tienermoeders en werkgelegenheid. Beide landen hebben afspraken gemaakt hoe ze kunnen samenwerken en informatie kunnen uitwisselen op diverse gebieden van het jeugdbeleid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May