Nickerie beschikt weer over plantmateriaal
15 Feb 2013, 08:00
foto
Onderdirecteur Landbouw, Suresh Algoe, verkoopt symbolisch plantmateriaal aan een klant.


Na jaren kunnen de bewoners van het district Nickerie weer plantmateriaal kopen op het hoofdkantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Regio West. Eenieder kon donderdag plantmateriaal en fruitbomen tegen door de overheid vastgestelde prijzen kopen.

Deskundigen van het ministerie hebben ook demonstraties gegeven hoe te oculeren. Volgens onderdirecteur Landbouw, Suresh Algoe, past deze activiteit in het diversificatie programma van het ministerie. Hij zegt dat zijn departement ook belanghebbenden gaat trainen en begeleiden in het onderhouden van de planten.

Nickerie is bekend met rijst, zegt de landbouwonderdirecteur, “maar je moet nooit afhankelijk zijn van één activiteit.” Hij vindt dat de mensen diverse landbouwproducten moeten telen. “In Nickerie is er geen sapfabriek,” schetst Algoe de éénzijdige landbouwproductie in het rijstdistrict. Het kan volgens de landbouwfunctionaris een stimulans zijn voor een particuliere ondernemer als hij ziet dat er zoveel citrus te verkrijgen is.

Van de ongeveer 6.000 plantjes die de plantvermeerderingsafdeling heeft gemaakt, zijn 2.000 gebracht naar Nickerie. Het lag in de bedoeling om donderdag en vrijdag de plantjes te verkopen, maar donderdagmiddag was alles al verkocht. Per persoon zijn er maximaal 20 plantjes verkocht. Er zijn zo’n elf soorten fruitplantjes aan de man gebracht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May