Mensen woedend: Woningen Goede Verwachting afgebroken
14 Feb 2013, 11:30
foto
De politie heeft diverse illegale bouwsels te Goede Verwachting neergehaald. De mensen zijn ziedend hierover. (Foto: Raoul Lith)


Mensen die houten woningen hadden opgezet aan de Goede Verwachting, zijn vannacht verrast door een grootscheepse actie van de politie. De huizen werden in het holst van de nacht met graafmachines afgebroken. Sergio Lonswijk, woordvoerder van de mensen die ontruimd zijn, zegt aan Starnieuws dat er geld is betaald voor een stukje terrein. Het gaat om bedragen rond de SRD 3.000. Hij vraagt om een onderzoek.

De mensen vinden dat de regering dit niet kan toelaten. Zij zeggen geen waarschuwing te hebben gekregen. Het gaat volgens Lonswijk om meer dan vijfhonderd personen die ontruimd zijn. Een deel van de illegalen heeft de opdracht gekregen van de politie om de huizen af te breken, "anders gaan wij dat komen doen". De regering en de Nationale Democratische Partij (NDP) krijgen bittere woorden aan hun adres geslingerd. "Toen de Front-regering aanzat, had men kritiek hierop en nu worden de huizen met toestemming van de regering afgebroken", zegt Lonswijk.

Voldoende gewaarschuwd
Assembleelid André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP), die deel uitmaakt van de commissie die een oplossing zoekt voor de wilde occupatie, zegt aan Starnieuws dat de mensen voldoende gewaarschuwd zijn. "Wij hebben duidelijk gesteld dat nieuwe occupaties niet geaccepteerd zullen worden. En toch gaat men door. Ik bemoei niet, want we hebben de gebieden afgebakend waar een politieke oplossing voor wordt gezocht", zegt Misiekaba.

Ruim 4.000 huishoudens zijn geïdentificeerd in de gebieden Goede Verwachting, Texas, Rahemal Buiten en Sunny Point. Daarvoor wordt er een oplossing gezocht. "Maar de mensen blijven doorgaan met occuperen. Er wordt niet geluisterd naar waarschuwingen. Als je een perceel koopt en een paar dagen niet gaat kijken, wordt het geoccupeerd. Dit kunnen wij niet accepteren", benadrukt Misiekaba. Hij vindt dat als mensen dan boos zijn op de regering en de NDP het zeer onterecht is. "Justitie en Politie moeten hun werk doen", stelt Misiekaba. Ook andere gebieden waar mensen blijven occuperen, moeten wat hem betreft ontruimd worden. "Ik blijf bij mijn principes!", stelt Misiekaba ferm.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May