Chávez ondergaat 'complexe' behandelingen
14 Feb 2013, 10:00
foto
Het Venezolaanse staatshoofd ondergaat zware behandelingen op Cuba. (Foto: Reuters)


De Venezolaanse president Hugo Chávez ondergaat "complexe" alternatieve behandelingen. Dat heeft vicepresident Nicolas Maduro woensdag gezegd. De aankondiging van deze zware behandelingen komt na meer dan twee maanden nadat Chávez zijn vierde kankeroperatie in Cuba heeft ondergaan.

Maduro gaf geen gedetailleerd overzicht van de alternatieve behandelingen die het Venezolaanse staatshoofd krijgt. "Vandaag ondergaat onze commandant alternatieve behandelingen. Ze zijn complexe en zware behandelingen die op een gegeven moment moeten om een einde te maken aan de cyclus van zijn ziekte,” zei hij op de staatstelevisie.

Chávez heeft nooit gezegd aan wat voor soort kanker hij lijdt. Critici beschuldigen de regering van overdreven geheimhouding over zijn toestand. De 58-jarige socialistische leider is niet meer in het openbaar gezien sinds hij naar Havana ging voor de operatie op 11 december. Het was zijn vierde kankeroperatie in 18 maanden.

Maduro tegenover Capriles
De regering verwerpt de beschuldigingen dat zij niet duidelijk is over de gezondheid van Chávez. Volgens de regering heeft de Venezolaanse leider een moeilijke post-operatieve periode afgerond en is hij gestart met een "nieuwe fase" van zijn herstel. Zij heeft geen details gegeven van deze nieuwe fase.

Bij een nieuwe verkiezing in het olierijke land zouden waarschijnlijk Maduro, de duidelijke opvolger van Chávez, en Henrique Capriles, de 40-jarige gouverneur van de staat Miranda, tegenover elkaar komen te staan. Capriles verloor de presidentsverkiezingen in oktober tegen Chávez.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May