Moengo-trip voor waardering eigen kunnen
12 Feb 2013, 18:00
foto
De winnende tekening va Christianto Kasijo in de categorie 12 tot 16 jaar.


Christianto Kasijo gaat met zijn klasgenoten naar Tembe Art Studio in Moengo. Kasijo was in zijn categorie 12 tot 16 jaar de winnaar van de tekenwedstrijd ‘Houd Suriname Schoon’. Het Directoraat Openbaar Groen had op 3 november vorig jaar de wedstrijd samen met de Nola Hatterman Art Academy georganiseerd.

Samen met Kasijo krijgen zijn 22 andere klasgenoten een rondleiding van de eigenaar van Tembe Art Studio, Marcel Pinas. De kunstenaar zal de jonge Surinamers proberen waardering voor het eigen te stimuleren.

Deze trip moet de leerlingen bewust maken van de mogelijkheden om als jonge Surinamer een bijdrage te leveren aan de opbouw van ons land, schrijft projectcoördinator Zulile Blinker “en dat in het kader van een schoon gezond leefmilieu via Kunst en Cultuur.”

De scholieren van de Mulo Schotelweg te Wanica, waar Christianto op school zit, zullen kennismaken met de kunstwerken, cultuur en de initiatieven van de bekende kunstenaar Pinas. Er is ook een dansworkshop in het programma van vrijdag opgenomen. Als aandenken krijgen alle klasgenoten van Christianto een A3-poster van zijn winnende tekening mee.

Met de tekenwedstrijd proberen de organisatoren de Surinaamse jeugd actief te betrekken bij en bewust te maken van de voordelen van een school en gezond leefmilieu. Aan de wedstrijd vorig jaar hebben meer dan 650 leerlingen deelgenomen uit alle districten, behalve Nickerie. De organisatie streeft ernaar de tekenwedstrijd tot een jaarlijkse activiteit te maken. De tien beste tekeningen van de wedstrijd zijn op billboards in en rond de stad te bewonderen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May