Fidel Castro brengt stem uit
04 Feb 2013, 09:00
foto
Fidel Castro verscheen gisteren voor het eerst sinds maanden in het openbaar (Beeld: BBC)


Fidel Castro heeft gisteren zijn stem uitgebracht bij de parlementsverkiezingen van Cuba. Het was de eerste keer in maanden dat de broze ex-leider in het openbaar is verschenen.

De staatstelevisie toonde de 86-jarige in een stemlokaal. De voormalige Cubaanse leider zei dat hij een uur had doorgebracht met praten met andere kiezers en de media.

BBC’s Sarah Rainsford in Havana zegt dat hij zich bukte en met een heel zwakke stem sprak. Een menigte omringde zijn auto en juichte terwijl hij wegreed, voegde ze eraan toe.

Raul Castro 81 jaar
Alle georganiseerde oppositie is verboden in Cuba. De regerende communistische partij of aan haar gelieerde verenigingen hebben alle kandidaten voor de verkiezingen geselecteerd. Meer dan 600 afgevaardigden zullen hun zetel in het parlement innemen en kandidaten voor de belangrijkste politieke posities in Cuba goedkeuren.

President Raul Castro – de jongere broer Fidel - al 81 jaar. De Cubanen kijken uit naar tekenen, wie hem zou kunnen opvolgen. De keuze van de vicepresidenten en ministers zou kunnen suggereren wie wordt klaargestoomd om de revolutie voort te zetten.

In Cuba zijn gisteren parlementsverkiezingen gehouden. Ruim acht miljoen Cubanen konden hun stem uitbrengen voor het 619- leden tellende parlement. Het nieuwe parlement wordt gekozen voor vijf jaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May