Kanhai naar Costa Rica voor zaak-Alibux
03 Feb 2013, 10:00
foto
Errol Alibux


De raadsman van ex-minister Errol Alibux, Irwin Kanhai, gaat op de zitting van het Inter-Amerikaans gerechtshof in Costa Rica een pleidooi houden woensdag. Alibux vindt dat hij geen eerlijk proces heeft gekregen in eigen land. Daarom heeft hij de staat Suriname aangeklaagd bij de Inter-Amerikaanse commissie voor de Rechten van de Mens. Die heeft Alibux in het gelijk gesteld, waardoor nu het proces gaande is.

Alibux is ex-minister geweest van Financiën en van Buitenlandse Zaken. Op 5 november 2003 werd hij veroordeeld voor het plegen van valsheid in geschrifte in die hoedanigheid. Alibux heeft toen een jaar in het gevang gezeten. Kanhai zegt aan Starnieuws dat hij vanwege de vliegverbindingen zondag al moet vertrekken om woensdag zijn pleidooi te kunnen houden.

De raadsman verwacht dat deze zaak in het voordeel van cliënt zal worden beslecht. De commissie heeft scherpe kanttekeningen geplaatst tegen het proces in Suriname. Het was niet mogelijk voor Alibux om in beroep te gaan. Dit is volgens de commissie een grove schending van de Rechten van de Mens. Kanhai hoopt dat na de pleidooi het hof spoedig overgaat tot het vellen van het vonnis. De advocaat is ervan overtuigd dat hij deze zaak zal winnen. Alibux is nu regeringsadviseur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May