SRS eerste volledig gedigitaliseerd radiostation in het land
01 Feb 2013, 15:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali en Guno Ravenberg, lid van het managementteam en Ted Jantz (rechts) heffen samen met genodigden het glas. (Foto: René Gompers)


De Stichting Radio omroep Suriname (SRS) is het eerste volledig digitale radiostation in Suriname. De nieuwe mast van 102 meter en de 5 kilowatt zender zijn vanmiddag officieel in gebruik genomen door vicepresident Robert Ameerali. De regering heeft US$ 253.000 geïnvesteerd in het staatsbedrijf.

Ameerali sprak de wens uit dat "de beste omroeper van Suriname", doelende op het lid van het management team, Guno Ravenberg, jonge omroepers zal trainen. De VP merkte op dat er veel is geïnvesteerd in het station en dat dit in alle opzichten te merken moet zijn. Ted Jantz die de zender en de mast geïnstalleerd heeft, benadrukte dat SRS toekomst gericht is. Hij illustreerde dit met een voorbeeld. Carlos Lindveld loopt met een apparaat rond waarmee vanuit het hele land waar Telesur 3G heeft of waar er Internet is, kan uitzenden. Ook uit het buitenland kan er met dit apparaat live worden uitgezonden.

Altijd in de lucht
Ravenberg merkte op dat deze regering beseft wat een staatsmedium betekend en daarom de middelen vrijgemaakt heeft. Hij toonde zijn erkentelijkheid hiervoor. Ameerali merkte op dat sommige mensen vonden dat het niet snel genoeg ging. Het geld moest echter via de juiste comptabele wegen vrijgemaakt worden. De regering "en dan bedoel ik de president, de vicepresident en de raad van ministers" heeft zich hiervoor ingezet. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft ervoor gezorgd dat het personeel in dienst is genomen van de overheid, waardoor de salarissen gegarandeerd konden worden.

Jantz deelde mee dat de SRS vaak te kampen had met stroomstoringen. Nu is ervoor gezorgd dat het staatsmedium around the clock, zeven dagen per week in de lucht is. Er zijn technische voorzieningen hiervoor getroffen. Als er iets gebeurt in het land, kan de regering ervoor zorgen dat de informatie doorgegeven kan worden aan het volk. Er wordt ernaar gewerkt om het hele land te bestrijken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May